For de fleste handelsvirksomheder med et kartotek af varer kan det være utrolig besværligt at skulle flytte alle sine varerdata fra en ERP løsning til en e-commerce platform.

Her er der flere parametre, som kan være tidskrævende og efter vores mening vigtige at have styr på.

 1. Et enkelt billede i dårlig opløsning og ikke rigtig repræsentere varen.
 2. Hvis der er flere billeder, findes de på en lokal drev, hvor der ikke er adgang.
 3. Attributer er ikke udfyldt på varene.
 4. Mange varianter af en varer som kræver oprettelse.
 5. Grupperede produkter som er en topsæller offline.
 6. Styklister der kan danne en enkelt vare er ikke defineret.
 7. Produktnavne er navngivet for intern forståelse.
 8. Relationer mellem produkterne er ikke opsat eller ikke korrekte.

Med den liste, kan vi hurtigt konkludere, at varedata der synkroniseres kræver en del afklaring og forståelse for, hvorfor varedata er struktureret som det er.

En virksomhed der ønsker at simplificere varedata på tværs af virksomheden skal derfor først ligge på den struktur man har i dag, og spørge sig selv, om det er tilstrækkeligt. Hvis ikke, så starter man med at hive fat i sin ERP leverandør.

Billedet ovenover viser hvordan varen formidles på web.

Tag denne som et eksempel – disse Jordnødder er synkroniseret fra Dynamics 365 Busines Central, hvor der er oprettet en hovedvare og 4 simple vare som er tilknyttet denne hovedvare ved varenummer serien.

Varen synkroniseres fra Dynamics 365 Business Central

Disse varer synkroniseres til en Magento 2, hvor vi har forskellige parametre som vi kobler til denne vare, for at den på web kan illustreres som varianter. For de besøgende virker dette til at være en enkelt vare, men i virkeligheden er det 4 forskellige simple produkter der er bundet på følgende parametre når de synkroniseres

 1. Varenummer serie
 2. Vægten på varen

At varianter tilknyttes som varianter tilknyttet en hovedvare kræver ikke alene en god samtale med sin erp leverandør, men også med web-leverandøren. Generelt kræver det at alle er med på strukturen, fra oprettelse til synkronisering i en ERP integration er implementeret.

Her er de forskellige måder vi kan oprette produkter på:

 1. Simple produkter / varianter
 2. Grupperede produkter
 3. Konfígurebare produkter

Disse 3 metoder er standard Magento 2 produkt muligheder. Det er vigtigt for os at vi understøtter standard, men skulle der være behov for at skræddersy denne del, er det også muligt – det anbefales ikke, men muligt. Læs mere om Magento 2 produkttyper her: https://docs.magento.com/user-guide/catalog/product-types.html

Har du spørgsmål til denne del er i mere end velkommen til at kontakte os eller læs mere om vores integrationsprodukt her: Dynamics Nav / 365 Business Central integration

Relateret indlæg