Magento 2 - faq

FAQ:

  1. Hvad er nyt i Magento 2.0?
  2. Hvornår skal jeg vælge Magento 2.0?
  3. Kan jeg opdatere min webshop til Magento 2.0?
  4. Hvad skal der ske med Magento 1.x?
  5. Hvordan opretter jeg en kategori i Magento 2.0?
  6. Hvordan opretter jeg et produkt i Magento 2.0?

Magento er en af de førende e-handelsløsninger. Platformen er downloadet mere en 4 millioner gange siden den første gang blev introduceret for et halvt årti siden. Der har været mange opdateringer på den første version af Magento, og nu er den nye generation ved at være klar; Magento 2.0.

Magento 2.0 er netop blevet lanceret og målet har været at inkorporere erfaringer fra de tusindvis af udviklere, som de sidste mange år har bidraget til Magentos åbne kildekode.

Vi vil i dette indlæg forsøge at besvare nogle af de mest nærliggende spørgsmål, du som e-købmand sidder med.

Hvad er nyt i Magento 2.0?

Platformen lover en række forbedringer og nye funktioner, som gør livet som e-købmand lettere.

1. Oprettelse af produkt

Magento 2.0 New product attribute sub guide

 

Magento 2.0 New Product Attribute Sub Guide

Det skulle være hurtigere og nemmere at tilføje nye produkter i Magento 2.0. Det nye design har færre skabeloner og en wizard, som hjælper med at tilføje produkter. Hvis du eksempelvis er ved at oprette et konfigurerbart produkt, er der muligt at tilføje produktets attributter i en sub-guide uden at forlade siden. Du har således et bredt spektrum af muligheder for at tilføje ekstra information uden at skulle forlade selve tilføj-produkt-siden. Det er en stor forbedring i forhold til Magento 1.x, hvor eksempelvis produktets attributter skulle tilføjes et helt andet sted i systemet.

2. Aktivt data grid

Oprettelse og redigering af produkter bliver nemmere i Magento 2.0. Et af de største irritationsmomenter i det nuværende Magento er præsentationen af produktinformation i et grid, man ikke kan redigere i.

I Magento 2.0 bliver alle felterne drevet af JavaScript og derfor nemmere at konfigurere og arrangere. Kolonner kan trækkes rundt og den øverste menu er ‘sticky’, så den altid er vist i toppen af siden, når du bevæger dig ned gennem produktlisten. Den væsentligste funktion er dog, at du kan rette informationer direkte i felterne uden at skulle bevæge dig ind på alle individuelle produktsider. Løsningen er derfor mere effektiv, når det kommer til at håndtere produkter.

3. Mere brugervenligt

 

Magento 2 Dashboard

Interfacet i administrationen er gjort mere brugervenlig. I dashboardet får du vist statistik for hver enkelt store view. Designet er gjort mere moderne og navigationen er tydeliggjort, så administrationen er nemmere at overskue. Desuden kommer administrationen også til at virke på tablets og er derfor også touch-venlig. Menuen er flyttet over i venstre side af skærmen. Dermed er der gjort plads til mere indhold vertikalt på siden og det virker desuden bedre med touchskærme.

4. Ny menu og navigation

 

Magento 2.0 Menu

Hele menustrukturen og navigationen er opdateret til en mere logisk og flad struktur. Menuen er grupperet efter de væsentligste funktioner involveret i administrationen af en webshop: Sales, product, customers, marketing, content, reports, stores og system.

5. Bedre håndtering af skatter og moms

 

Magento 2.0 Tax Administration

Tidligere skulle man i Magento angive den Tax Class et produkt hørte til. Det lyder måske ikke som en stor ting, men hvis man skal tilføje flere tusinde produkter er det altså jævnt frustrerende at skulle angive moms for alle individuelle produkter og/eller kunder. I Magento 2.0 er det muligt at sætte en default tax class for produkter og en for kunder.

6. Skalleringsforbedringer

Der er gjort flere tiltag for at gøre Magento mere skallerbar. Som det første skal nævnes muligheden for full page caching, som er med til at forbedre loadtider og dermed sikre langt hurtigere performance. Førhen var den funktion forbeholdt Enterprise udgaven af Magento, men bliver altså nu også en mulighed i Community udgaven. Derudover bliver det med Magento 2.0 muligt at have flere administratorer til at arbejde i systemet på samme tid uden komplikationer.

7. Autogenerering af meta-informationer

 

Magento 2.0 Product Field Auto-Generation

I Magento 2.0 er det som noget nyt muligt selv at angive, hvordan systemet skal autogenerere meta-informationer. I øjeblikket skal man selv angive produktets SKU, hvis man ikke vil have det autogenereret på baggrund af produktnavnet.

I Magento 2.0 kan man selv vælge om SKU, Meta Title, Meta Keywords og Meta Description skal autogeneres på baggrund af produktnavn, –beskrivelse eller noget helt andet.

8. Google Shopping og AdWords

 

Magento 2.0 Google API

Som noget nyt er det i Magento 2.0 muligt at have AdWords tracking på sine checkoutsider uden at skulle integrere en Extension. Det er en stor hjælp for de sælgere, der bruger Adwords aktivt i markedsførings af deres produkter. Derudover er Google Shopping blevet integreret (indtil videre dog kun gældende i Australien, Brasilien, Kina, Frankrig, tyskland, Italien, Japan, Holland, Spanien, Schweiz, UK og USA.)

9. Nemmere håndtering af designskabeloner

 

Magento 2.0 Design Theme

Som det sidste skal nævnes den nye måde at håndtere designskabeloner. I Magento 2.0 er det langt nemmere for brugere at opsætte og vælge designskabeloner i en dropdownmenu.

Tag et kig på vores test site

Vi har oprettet et test site på magento2.dk/admin, hvor du selv kan gå på opdagelse i systemets administration og måske opdage endnu flere fede features.

  • Brugernavn: admin
  • Password: Droppinstudio2

Hvornår skal jeg vælge Magento 2.0?

Hvis du ønsker en ny webshop med skræddersyede funktionaliteter og stærke integrationer til eksterne systemer i sommeren 2016 eller senere anbefaler vi, at du får bygget din webshop i Magento 2.0.

Anbefalingen er selvfølgelig afhængig af, at de store udbydere af Extensions følger med. En af fordelene ved Magento platformen er netop dens store udvalg af Extensions. Hvis de ikke er tilgængelige til Magento 2.0, er det klart, at det er sværere at bygge unikke webshops med avancerede funktionaliteter.

Hvis du ønsker en simplere webshop bygget i standard Magento, kan du højst sandsynligt godt få den bygget i Magento 2.0 allerede når platformen launches i løbet af 2015 (fingers crossed).

Kan jeg opdatere min webshop til Magento 2.0?

Magento 2.0 er i øjeblikket stadig en beta-version, og der mangler stadig mange ting, før systemet er stabilt og anvendeligt for grossister og købmænd. Magento 2.0 er samtidig så fundamentalt anderledes, at de fleste udviklere også først skal lære det nye system at kende.

I øjeblikket ser det ikke ud til, at det er muligt at lave en sømløs opdatering fra Magento 1.x til Magento 2.0. Systemerne er så forskellige, at alle templates skal lave om, Extensions skal omskrives og alle ændringerne i databasen er så gennemgribende, at du ikke bare kan opdatere til Magento 2.0.

Vi anbefaler derfor, at du venter med Magento 2.0 til du alligevel skal have foretaget et større redesign af din webshop og dit Magento system.

Opdatering (27. maj 2015):
Ubertheme har lavet et migration tool, der gør det muligt at flytte databasen fra Magento 1.9 til Magento 2.0. Det betyder, at det rent teknisk er muligt at flytte data fra din gamle Magento shop. Vi afventer spændt udviklingen og glæder os til selv at opbygge erfaringen.

Her kan du læse mere om Uberthemes migration tool.

Hvad skal der ske med Magento 1.x?

Webshops bygget i Magento 1.x er stadig fantastiske og du vil stadig kunne finde hjælp til systemet mange år endnu. Vi var i dialog med Ben Marks til dette års Meet Magento i Kolding. Ben Marks er Community Manager hos Magento og ved alt om Magento 2.0. Han mente at Magento officielt kommer til at yde support på Magento 1.x i 3 år fra Magento 2.0 launches.

Hos Droppin Studio vil vi begynde at udvikle webshops i Magento 2.0 så snart platformen er klar. Det er klart, at vi ønsker at fremtidssikre vores kunder og deres webshops og derfor er nødt til at ride på den teknologiske bølge. Det betyder ikke, at din webshop er forældet, hvis den er bygget i Magento 1.x, eller at vi ikke længere vil yde support.

Så længe vores kunder har webshops bygget i Magento 1.x yder vi også support.

Hvordan opretter jeg en kategori i Magento 2.0?

Hvordan opretter jeg et produkt i Magento 2.0?

 

Relateret indlæg